Ljubljana se ponaša z bogato kulturno dediščino, hkrati pa je živahno središče ustvarjalnosti in raznolikih kulturnih dogodkov.

Ljubljanski grad – Mogočna srednjeveška trdnjava ponuja osupljive razglede. Na grad se podajte peš, z vzpenjačo ali pa vas tja zapeljemo mi.

Ljubljanski grad - Golden residence

Reka Ljubljanica – Nabrežje Ljubljanice je živahno družabno zbirališče, reka pa ponuja številne aktivnosti. Prepustite se gurmanskim užitkom priznanih kuharskih mojstrov na ladjici.

Plečnikova Ljubljana – Prepoznavno podobo Ljubljane je zaznamoval slavni arhitekt Jože Plečnik. Sprehodite se po njegovih arhitekturnih mojstrovinah TromostovjutržniciKrižankahČevljarskem mostu in obiščite Plečnikovo hišo.

Narodna galerija – Obiščite osrednjo galerijo za starejšo umetnost v centru mesta (7 minut vožnje), ki hrani največjo zbirko likovnih del na Slovenskem.

Narodna galerija: Dražen Stader

Slovenski etnografski muzej – Spoznajte preteklost in sedanjost ljudi, ki že tisočletja bivajo na tem območju. To je muzej »o ljudeh, za ljudi«.

Festival Ljubljana – Mednarodno uveljavljen Festival ponuja številne kulturne dogodke priznanih domačih in tujih umetnikov z različnih področij – glasba, ples in gledališče. Poteka čez celo leto, v poletnih mesecih pa je dogajanje najbolj pestro.